Webdiensten

Als ik door Kei Media een website laat bouwen, moet ik dan de hosting ook bij jullie afnemen?

Ja. Om 2 redenen.

  1. Configuratie:
    Onze ontwerpen en scripts zijn volledig afgestemd op de configuratie van onze servers. Dan alleen kunnen we optimale veiligheid en werking garanderen.
  2. Auteursrechten:
    Indien onze ontwerpen op andere servers worden geplaatst, dan kunnen derden onze ontwerpen en coderingen gebruiken/misbruiken. Dit is bij wet strafbaar.

Door onze ontwerpen op onze eigen servers te houden beschermen we niet alleen ons auteursrecht, maar ook jou.

Zijn er na de oplevering van de website nog kosten?

Nee.

Alleen als je een ingrijpende wijziging van de opgeleverde website wenst die buiten de overeengekomen afspraak valt, dan worden er kosten berekend. Deze worden vooraf duidelijk uitgelegd aan je.

Moet ik na het ontwerp van de website ook een beroep doen op Kei Media voor het onderhoud?

Ja. Bij de overeenkomst zit het exclusieve recht van onderhoud door Kei Media.

Wij zijn bekend met ons werk. Tevens rust er op al ons werk een auteursrecht waardoor aanpassingen door derden is uitgesloten en misbruik wordt voorkomen.

Wat kunnen jullie zoal bouwen?

Alles wat technisch mogelijk is.

Ik ken mensen die ook websites kunnen bouwen. Kan ik hun hulp ook inschakelen?

Nee. Kei Media bouwt conform de laatste standaarden en uitsluitend custom en met 22 jaar ervaring op zak.

Je kunt wel medewerkers inschakelen om een aantal zaken vlotter te laten verlopen zoals het aanleveren van teksten en/of afbeeldingen.

Ik wil zelf een site bouwen met Strato, Jimdo of Wix. Is dat wat?

Nee. Er zijn redenen waarom dit soort kant-en-klare diensten zelden succesvol zijn.

Verouderd: Het bouwproces van dit soort producten vergt een enorme ontwikkeling. Dit kost tijd, veel tijd. Op het moment dat dit soort startups online gaan, lopen ze alweer achter met de laatste ontwikkelingen in Google, scripts en SEO. Samengevat; ze lopen altijd achter de feiten aan en jij betaalt voor verouderd materiaal.

Beperkingen: Je moet het doen met wat ze aanbieden. Wat je in commercials ziet is ook het enige wat je kunt. En dat is niet veel. Los van het plaatsen van wat teksten en een foto houdt het dan ook wel op. Je loopt in no-time tegen beperkingen aan.

Reclame: Voor niets gaat de zon op. In de goedkope pakketten zitten advertenties en in het domein komt de naam van Strato of Jimdo terug. Een gegarandeerde dooddoener als jij je serieus wilt presenteren op de markt. Daarnaast is het voor bezoekers ronduit irritant en bestaat de kans dat adblockers de website blokkeren. Wil je geen reclame? Dan betaal je marktconforme tarieven en valt het hele 'voordeel' weg.

SEO: De scripts zijn - en blijven - verouderd. Google zelf staat daarentegen niet stil. Dit betekent dat deze websites nooit de hoogste posities zullen bereiken in Google.

Tijd: Jij krijgt een sigaar uit eigen doos; dit soort ondernemingen doen niets voor jou als klant. Je bent namelijk beheerder van je eigen diensten. Anders gezegd: jij betaalt geld maar de werkzaamheden dien je ook allemaal zelf te verrichten. Je betaalt dus je eigen uurloon. Daarnaast moet je je afvragen of jij hier je vrije uren aan wilt besteden.

Ik heb al een website. Kunnen jullie die ook onderhouden of restylen?

Nee. Kei Media laat zich niet in met auteursrechtelijke ontwerpen van een ander bureau.

Uitzondering hierop is dat er een goedkeuring wordt verleend door de eigenaar.

Ben ik rechtmatig eigenaar van de website / logo na oplevering?

Nee. Het auteursrecht ligt bij Kei Media. Veel branchegenoten geven je hierop geen - of een fout - antwoord.

Zelfs wanneer een collega zwart-op-wit garandeert dat de opdrachtgever het auteursrecht bezit/krijgt, dan kan dit uitsluitend via een bij wet goedgekeurd overdrachtsdocument bekrachtigd worden. Elke andere vorm van garantie en toezegging zegt niets.

Je betaalt bij oplevering niet voor overname van het auteursrecht maar voor gebruik ván het auteursrecht en arbeidsloon. Indien je volledig eigenaar wilt worden van een website, ontwikkelde module en/of logo/huisstijl dan zou je dat vele (tien)duizenden euro's kosten plus een officieel overdrachtsdocument.

Dit is vastgelegd in de wet en geldt voor alle ontwerpbureaus en mediabedrijven in Nederland. Meer informatie lees je hier.

Waar stel ik een vakantiemelder in?

  1. Ga naar je webmail en log in
  2. Klik op Instellingen > Filters
  3. Klik bovenin op Nieuw
  4. Geef op als Filternaam: 'Afwezig'
  5. Geef op bij Zoekbereik: 'Alle berichten'
  6. Geef op bij Acties: 'Beantwoord met bericht'
  7. Vul de overige gegevens in en klik op Opslaan
  8. Activeer het filter indien nodig

Hosting en VPS

Wat is hosting en is het nodig?

Hosting is een stuk ruimte op een harde schijf van een server waar alle gegevens van o.a. een website en e-mail op worden geplaatst.

Kei Media huurt een groot aantal servers. Al deze servers staan in Nederland in zeer moderne, zwaarbeveiligde gebouwen, verdeeld over verschillende locaties.

Zonder hosting kun je niet online met je bedrijf.

Wat is het verschil tussen Shared hosting, VPS en Dedicated server?

Alle drie hebben ze dezelfde functie: het is niets anders dan een fysieke cloudserver met opslagmogelijkheden. Toch zijn er grote verschillen:

(Shared) hosting
Shared hosting is een fysieke server. Hierop staat jouw website samen met websites van andere gebruikers. Al deze gebruikers delen dus één server en dus ook één IP-adres.

Voordelen: Lagere kosten, want je deelt de kosten met alle andere gebruikers.
Nadelen: Minder hardeschijf-ruimte. Grotere kans op downtime. Lagere snelheid.

VPS
VPS betekent Virtual Private Server. Een VPS is een fysieke server die wordt opgedeeld in kleinere virtuele servers. Een VPS biedt volledige vrijheid: van het type OS tot software en veiligheid.

Voordelen: Meer hardeschijf-ruimte, hogere capaciteit, snellere laadtijd, minder kans op downtime.
Nadelen: Hogere kosten.

Dedicated server
Een dedicated server is een fysieke server die maar één website host. Met een dedicated server heb je één server met één eigenaar. Je deelt met niemand.

Voordelen: Veiligheid, privacy, snelheid, flexibiliteit, je eigen unieke IP-adres.
Nadelen: Hogere kosten.

Kan ik meerdere domeinen koppelen aan 1 webhostingpakket?

Ja. Deze domeinen worden dan wel gelinkt naar één website en/of onderliggende pagina's van deze website.

Meerdere websites op één Shared hostingpakket is niet mogelijk. Hier dient voor elke website een afzonderlijk pakket te worden opgemaakt.

Een uitzondering hierop zijn onze VPS en Dedicated servers waar dit wél tot de mogelijkheden behoort.

Als ik hosting afneem, ben ik dan verplicht om ook de website af te nemen?

Nee. Het maakt ons niet uit wie de website heeft ontworpen die op onze servers wordt geplaatst. We zijn niet verantwoordelijk voor wat erop geplaatst wordt en de risico's die daaraan verbonden zijn, mits onze Algemene voorwaarden worden nageleefd.

Omgekeerd is er wel een verplichting: wanneer jij je website door Kei Media laat ontwerpen dan dien je een bijbehorend hostingpakket af te nemen.

Maken jullie gebruik van een back-up?

Ja. Lees er hier alles over.

Mail en webmail

Hoe stel ik mijn e-mailadres in?

Bezoek hiervoor onze support-pagina waar alle informatie staat.

E-mail verzenden / ontvangen lukt niet.

1. Controleer of je gebruikersnaam je volledige e-mailadres is.

2. Controleer de combinatie gebruikersnaam / wachtwoord. Doe dit via webmail ( https://webmail.keimedia.nl ) en kijk of je kunt inloggen.

3. Controleer of je bij het kopiëren / plakken van het wachtwoord niet per ongeluk een spatie mee hebt gekopieerd.

4. Controleer de poortnummers. Die zijn voor de ingaande server 993 (IMAP) of 995 (POP). Voor de uitgaande (SMTP) server 465.

5. Zet de SSL aan bij zowel de inkomende als de uitgaande server. Let erop dat je daarna de poortnummers controleert.

Ik kan ineens geen mail meer verzenden of ontvangen.

Daar kunnen vijf oorzaken voor zijn:

  1. Werkt je LAN-, wifi- of 4G-verbinding?
  2. Is het langer dan een half uur? Soms kan de server tijdelijk niet beschikbaar zijn.
  3. Controleer de instellingen van je mailprogramma. Outlook en Thunderbird hebben de bug dat ze na een Windows-update jouw mailinstellingen resetten. Corrigeer deze. Klik hier voor de correcte instellingen.
  4. Staat er nog een mail in je Postvak UIT? (Kijk in je mailbox van zowel je mailprogramma als webmail). Zo ja, dan verwijder deze mail.
  5. Zeldzaam, maar mogelijk: je hebt een virus dat onderdelen van je computer uitschakelt. Scan je pc met Eset Online en klik op 'Gratis scannen'.